photoné

The first floor is a photo studio. It's like a cafe in town.

外観,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

It is a simple box shape. The second floor is a house, but the appearance does not make you feel it.

外観,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

We keep a distance from the boundary of the site so that we do not feel any discomfort with the existing old townscape.

外観,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

Studio: A space that can also be used for shooting. It is a minimal space that holds down the elements. The floor is a concrete presser.

スタジオ,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

Stairs to the house ... Wider for future use.

階段,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

LDK: There is a sliding door on the back of the kitchen. Behind the sliding door, the back storage and the entrance to the private room are hidden. It is an entrance that only the resident can understand.

LDK,リビング,ダイニング,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

LDK: It just opened a part of the sliding door on the back of the kitchen.

LDK,リビング,ダイニング,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

LDK: There is a large opening in the south.

LDK,リビング,ダイニング,キッチン,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

Bathroom ・ ・ ・ It is a compact space, but it feels spacious because it uses transparent glass as a partition from the bathroom.

浴室,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

sign

外観,箱型,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所

concept
It is a rebuilding of an existing house and photo studio.
The building consists of a photo studio on the first floor and a residence on the second floor.
The studio on the first floor designed a cafe-like space in the town.
On the contrary, the residential part on the second floor is closed and you can't feel it.
We aimed to make each of the studio and the house comfortable.
The appearance is a simple box shape.
It is located at a distance from the adjacent land and the road.
I think that the elements newly placed in the old cityscape are continuous without any discomfort by keeping a certain distance.


data 
・ Location: 605 Idei, Himeji City, Hyogo Prefecture
・ Use: Photo studio and housing
・ Design, supervision period: August 2014-February 2016 ・ Scale, structure:
① Total area: 96.07㎡
② Wooden two-story

Photo : photoné  Tomohiro Fukuoka