GLENBARRA ART MUSEUM
There is no window and you can see the slit of the glass block.
_MGM0066-HDR.jpg
Designed by taking advantage of the deformed site shape.
_MGM0045-HDR-Pano-Edit.jpg
There is a slit on each floor level.
_MGM0069-HDR.jpg
There is a garden in front of the entrance.
_MGL0363-HDR-Edit.jpg
entrance
_MGL0341-HDR-Pano-Edit.jpg
entrance hall
_MGL0360-HDR.jpg
entrance hall: enter the exhibition space next to the reception.
_MGM0093-HDR.jpg
The exhibition space is continuous with the atrium.
_MGL0141-HDR-Pano.jpg
This is an exhibition space separated from the spiral exhibition space.
_MGL0171-HDR.jpg
exhibition space on the mezzanine floor
_MGL0210-HDR-Pano.jpg
exhibition space on the mezzanine floor
_MGL0216-HDR-Edit.jpg
exhibition space on the mezzanine floor
_MGL0225-HDR.jpg
2nd floor exhibition space: You can see the atrium.
_MGL0255-HDR.jpg
2nd floor exhibition space
_MGL0261-HDR.jpg
Semi-underground exhibition space
_MGL0291-HDR-Pano.jpg
Semi-underground exhibition space
_MGL0302-HDR.jpg
1st floor, 2nd floor, semi-basement space composition
_MGL0315-HDR.jpg
exterior wall corner details
_MGL0378-HDR-Edit.jpg
model.jpg
 
concept
The site is on the suburbs of Himeji City, and the building is adjacent to the owner's residence.
“Enjoying the stored paintings in daily life” is the heart of the concept from the beginning.
This museum is not open to the public.
This museum is for small groups such as the owner and his family, acquaintances of the owner, and buyers.
The building is planned taking advantage of the characteristics of the L-shaped deformation area facing the intersection.
The exterior of the museum has no windows and only a few horizontal slits.
Some glass blocks are provided on the indoor floor, reflected light from the floor is put in the room.
These are to make the illumination distribution uniform in the day time.
The paintings on display are only Indian modern art.
You can enjoy the exhibition while moving the space to the 1st floor, the 2nd floor, and the 2nd floor in a spiral shape.


data 
· Location: Himeji City, Hyogo Prefecture
· Use: Museum
· Design, supervision period: December 2016 - June 2019
· Scale, structure:
 Total area: 795.82 m²
 Built in steel frame building
photo:Stirling Elmendor