box+void
box+void 001.jpg

Southern exterior ... The shape has a rectangular box shape with an edge side. The fence in front is what put firewood in the mesh for civil engineering work.

box+void 002.jpg

facade

box+void 004.jpg

West exterior ... The roof of the right concrete release leaves a space to put a bicycle and firewood.

box+void 008.jpg

Landscape from LDK · · · The view towards the south spreads from the squatted horizontally long opening.

box+void 007.jpg

 Concrete walls are standing up to living.

box+void 006.jpg

Light comes down from the top light of the southwest corner of the building.

box+void 010.jpg

A light of light comes down from the top light. The line of light moves with the movement of the sun and gently changes the time. It is fun to think that the stairs are not only upstream and downward flow lines, but also equipment for daily enjoyment.

box+void 011.jpg

The child's room faces the colonnade space

box+void 012.jpg

Unlike other rooms, the Japanese style room is small, closed space. The walls and ceiling are plaster plaster with straw.

box+void 013.jpg

Wash basin · Undressing room and bathroom · · · The washbowl and the bathroom divide the space with the glass partition and the glass door. They feel mutually spreading. The washbowl was designed with stainless steel. There is no seams, it is easy to clean.

box+void 015.jpg

Facade night view

box+void 014.jpg
 

concept

The property is located at the top of a hill with a small height and a location with a nice view in the south. There was a request from the client to make use of it.
There are some squashed openings in a square outline. Designed so that light, wind and scenery can be symbolically brought in from the opening to the inside.
I design void to enjoy the light in the room.
Since the opening on the viewing side faces the road, we had to set up a fence. When seeing a view, you can see it as part of the view. I examined something in the texture of the fence, a thing that feels soft. As a result, firewood is put in the mesh for civil engineering work. and it is used as a fence.

 

data

· Location: Nishiwaki City, Hyogo Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: May 2008 - August 2010
· Scale, structure:
① Total area: 100.20 m²
② Wooden 2 stories

 

photo:Junichi Tamamori