block house

The building has a box-shaped south side with an additional wall. The gap between the wall and the building is a semi-exterior space, located between the southern garden and the building. We believe that this semi-external space creates a sense of distance between the interior and the road, and helps ensure privacy.
There is a gap between the box-shaped building and the wall on the road side.
The material of the wall in the foreground is Yakisugi.It is one of the traditional Japanese finishes.
Living room: The floor is herringbone made of oak wood. The slit on the upper left connects the study room and the space using the gap created by the step on the second floor.
Study room: There are bookshelves on three sides of the wall. You can put the book up to the top using the movable ladder. The front desk is for family use.
There is a step on the floor on the second floor, and a small staircase goes up to the children's room on the right and the bedroom on the left.
A little up from the study room to the bedroom.
The kitchen is a custom-made product designed and manufactured according to the convenience of the resident.
Gaggenau's dishwasher and oven are installed in the building.
Exterior night view
 
concept
The site has a road to the south, and privacy was mainly required for this aspect.
The building has a box-shaped south side with an additional wall. The gap between the wall and the building is a semi-exterior space, located between the southern garden and the building. We believe that this semi-external space creates a sense of distance between the interior and the road, leading to greater privacy. The block, which is the title of the project, quotes blocking privacy from the outside.
Inside, the space is connected from the LDK to the study room on the 2nd floor through a slit that utilizes the level difference of the floor on the 2nd floor. FIX glass and sliding doors are provided in the slits to control the thermal environment.

data
・ Location: Shiso City, Hyogo Prefecture ・ Use: Housing ・ Design, Supervision period: January 2013-March 2014 ・ Scale, structure:
① Total area: 167.04㎡
② Wooden two-story
 
photo: Eiji Tomita
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon