Oasis care center

The outline is the shape of a simple gable.

外観,ガルバリウム,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

The position and shape of the window are designed considering the surrounding buildings and how they look from the interior.

外観,ガルバリウム,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

The material of the outer wall is the same steel plate as the roof.

外観,ガルバリウム,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Entrance ... It is a bright space where the light from the balcony on the second floor spreads.

玄関,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

The space spreads in several directions and you feel a change.

ダイニング,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

One of several small spaces has a corner of a wood stove.

薪ストーブ,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Users can choose the favorite place such as high space of the ceiling, low space and so on.

リビング,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Second hall

廊下,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

The landscape beyond the window is set up where it does not match the neighbor, or where visibility spreads.

廊下,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

The boundary between the room and the balcony becomes ambiguous and you feel the spread of the indoor space.

バルコニー,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Kitchen

キッチン,厨房,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

night view

ダイニング,夜景,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市
night view
廊下,夜景,吹抜け,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市
night view
バルコニー,デッキ,トップライト,シンプル,モダン,デイサービス,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市
 
concept

The premises is surrounded by houses and condominiums. It was difficult to make a garden in the premises from the requested area and we could not expect visibility to fall outside the premises. The main challenge is how users who spend most of the day in the limited space of the room can relax and find where they are.
In the plan, the core boxes were arranged dispersed in the one-room space. I decided to create a space with a change in the gap.

Distributed arrangement of cores

data

· Location: Kobe City
· Use: care center(for senior citizens)
· Design, supervision period: March 2011 - January 2012
· Scale, structure:
① Total area: 129.60 m²
② Wooden 2 stories

photo:Eiji Tomita