house in Omachi

An oblique wall was created to secure a parking lot on the first floor and a balcony on the second floor.

外観,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

On the 1st and 2nd floor there are no large openings on the side of the neighbors or on the road side. The 3rd floor is a window that connects to 4 laps, and the view extends.

外観,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

facade

外観,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

facade

外観,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

entrance

玄関,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Indirect light reaches from the top of the oblique wall through the living room.

廊下,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

Living · · · The space is connected to the first floor at the lower back opening and the balcony at the opening above the waist.

LDK,リビング,ダイニング,キッチン,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

On the front wall there are TV and audio shelves. The left end is the DJ booth.

LDK,リビング,ダイニング,DJブース,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

kitchen

オーダーキッチン,ダイニング,キッチン,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

You can see the sea from the 3rd floor.

子供部屋,眺望,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

living night view

LDK,リビング,ダイニング,DJブース,杉フローリング,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

bathroom

洗面,洗面台,浴室,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市

facade night view

外観,夜景,狭小敷地,シンプル,モダン,家,住宅,注文住宅,デザイン,ミニマル,家,建築家,設計事務所,兵庫県,神戸市
 
concept

The site is in a corner of a Kobe-like residential area with a gently sloping south. Clients are concerned about mutual privacy with the surroundings, so we plan to avoid opening large openings directly around. The large opening of the living room can not be seen from the road as the wall of the balcony rises to the third floor.

The oblique wall, which is characterized by its appearance, secures a balcony in the parking area on the first floor, on the second floor, and brings the light from the second floor to the first floor.

There are 2 children's rooms on the 3rd floor, unlike the 1st and 2nd floors, wide open windows in all directions open space.

Changes are made in how the opening is present, and a characteristic space is completed on each floor.

 

data

· Location: Kobe City
· Use: housing
· Design, supervision period: April 2012 to March 2013
· Scale, structure:
① Total area: 105.08 m²
② Three-story wooden building

 
photo:Stirling Elmendorf