house in Hojo

The building is a one-story building with a gentle slope. There is an opening in the roof to take in the southern garden.

北条の家_001.jpg

The front road has a slope with a difference in elevation, and the site is planned to take advantage of the difference.

北条の家_003.jpg

Trees are planted in the open courtyard, making it a buffer zone with roads.

北条の家_005.jpg

The roof opening creates a difference between the outside and the inside of the outside space.

北条の家_006.jpg

Entrance: There is a courtyard in the front, which expands the space.

北条の家_008.jpg

Living ・ ・ ・ Ceiling shape utilizing the slope of the roof. The space continues in the southern garden.

北条の家_010.jpg

There is a wood stove in the living room. There is a study room in the back, which is used by families.

北条の家_013.jpg

The space is continuous from the living room to the dining room to the deck. The dining table is the same top plate as the kitchen on the right.

北条の家_012.jpg

living night view

北条の家_011.jpg

The bathtub is Shigaraki ware.

北条の家_016.jpg

Entrance approach

北条の家_007.jpg

facade

北条の家_004.jpg

facade

北条の家_002.jpg
concept
co

The site is located in a newly built residential area. The front road is inclined, and there is a maximum level difference of 1.4m between the site and the road.
The plan is to make use of the level difference without having to set up a retaining wall to eliminate the steps.
The garden goes down a gentle slope towards the road. From the surrounding environment to the building, through the slope garden, it creates a continuity of the external space. The roof stretches along the slope of the slope and goes down.
The outside garden is surrounded by a perforated roof so that the garden is continuous with the room. The boundary between the outside and inside is blurred, and you can feel the continuous outside space from inside the room.


data

· Location: Kasai City, Hyogo Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: October 2018 - October 2019
· Scale, structure:
① Total area: 140.77 m²
② Built in wooden building


・施工:㈲ビームスコンストラクション
photo:Eiji Tomita