Cafe Ange

The site faces the corner of the intersection.
The building is lined with gable ridges that follow the shape of the site.

The approach to the entrance has a parking lot side and an intersection side, and the photo shows the intersection side. The slope meanders through the trees and enjoys the garden while advancing to the entrance.

Some of the trees were originally planted on this site. We plan to leave as much as possible.

Entrance

In the room, it is designed to recognize the shape of the gable. Since the width and height of each building are different, different spaces are continuous and feel the depth.
The windows are horizontally oriented in the east and west. At its seated height, you can enjoy the different landscapes that spread out in both directions. From the cropped landscape, you can see the countryside and the thickets.

The different spaces are offset and continuous, making you feel the depth.
It is fun to choose a seat with a different view and atmosphere.

At the end of the building, there are large windows so that you can feel the continuity of the successive buildings.

This is a picture window that allows you to enjoy the scenery while sitting down.

counter

night view

External deck

facade night view

concept
co

The cafe located in the Harima region of Hyogo prefecture.

It is a relocation and new building of a cafe that has been operating for over 30 years.
We received consultation from land selection.

The site faces the corner of the intersection. The building is lined with gable ridges in line with the shape of the site.

 

The interior is designed to recognize the shape of the gable.

Since the width and height of each building are different, different spaces are continuous and you feel the depth.

The windows are laid horizontally in the east and west. You can enjoy the different landscapes that spread in both sides at the sitting height. You can see the countryside and the thickets from the cut landscape. At the end of the building, large windows are placed so that you can feel the continuity of the consecutive buildings.

 

Since the beginning, I have been consulting about furniture layouts, tables and chairs. In the new store, we propose to use the tables and chairs that existed in the existing store and design the space. We examined how to balance new things with new ones so that they are easy to get used to even after relocation and the sales feel seamless.

The concept is the fusion of classic and modern throughout the design.


data

· Location: Kato City, Hyogo Prefecture
· Use: cafe
· Design, supervision period: April 2019 - march 2020
· Scale, structure:
① Total area: 112.12m²
② Built in wooden building


・施工:㈲ビームスコンストラクション
photo:Eiji Tomita
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon