house in Shimotanigami

The north side faces the railroad tracks, and the windows are squeezed for soundproofing.

下谷上の家_001.jpg

The one-sided roof goes down toward the south.

下谷上の家_002.jpg

It is an L-shaped form.

下谷上の家_003.jpg

Entrance

下谷上の家_006.jpg

​It is a ceiling that takes advantage of the shape of the one-sided roof. There is a large opening in the south and an indoor window at the top of the atrium in the north, creating a breeze in the summer.

下谷上の家_009.jpg

You can see more in the southern garden and thickets.

下谷上の家_008.jpg

The view extends from the living room to the deck, garden, and thickets.

下谷上の家_012.jpg

You can overlook the living room atrium from the window in the corridor on the second floor.

下谷上の家_015.jpg

The corridor on the second floor and the atrium of the living room are connected by a sliding window. There is a breeze in the summer and heat circulation in the wood stove in the winter, which opens and closes as needed.

下谷上の家_014.jpg

Living room night view

下谷上の家_010.jpg

There is a Japanese-style room facing the living room.

下谷上の家_011.jpg

​Exterior night view

下谷上の家_004.jpg

 
concept
The site is on the outskirts of Kobe.
There is a railroad track on the north side, and fields and thickets in the south.
The opening is narrowed on the north side and wide open on the south side.
​Make one big roof and go down to the south.

data 
・ Location: Kobe City, Hyogo Prefecture

・ Use: Housing

・ Design, Supervision period: February 2021 to March 2022

・ Scale, structure:
① Total area: ㎡
② Wooden two-story

photo: Eiji Tomita