house in Shinzaike

There is a one-story building in the foreground, and beyond that there is a courtyard and a two-story building.
Protects the privacy of the courtyard and the two-story building from the road.

新在家の家_001.jpg

When you enter the entrance, you can see the courtyard in front of you. Large windows give you a view of the courtyard.
Beyond the courtyard is the living room.

新在家の家_004.jpg

There are two buildings, a one-story building and a two-story building, which are located across the courtyard. The two buildings are connected by a corridor. It is an H shape when viewed from the plan view.
The passageway divides the courtyard into two parts, each of which has a different taste.

新在家の家_005.jpg

The one-story building and the two-story building are connected by a corridor that runs through the courtyard.

新在家の家_006.jpg

After passing through the crossing corridor, you will reach the living / dining room. As you pass through the slightly tight space of the passageway, you can feel the expanse of space.
There is a study room behind the dining table. It is a space where you can hang out while connecting to the dining space with a small window.
Take the skeleton stairs to the second floor.

新在家の家_007.jpg

Study room: A space used by the family.

新在家の家_014.jpg

There is a small window between the study room and the dining room, so you can see what each space looks like.

新在家の家_015.jpg

The large window to the south of the living room faces the courtyard for privacy.
From the living room, take the skeleton stairs to the second floor.
It is located in the northwest corner, and when you open the window, a neighboring house is built nearby, so a top light is installed at the top to let the light down to the first floor. The staircase hall is also a light well.

新在家の家_008.jpg

living and dinning

新在家の家_010.jpg

Kitchen

新在家の家_013.jpg

From the living room, take the skeleton stairs to the second floor.
It is located in the northwest corner, and when you open the window, a neighboring house is built nearby, so a top light is installed at the top to let the light down to the first floor. The staircase hall is also a light well.

新在家の家_016.jpg

facade night view

新在家の家_002.jpg
concept
co

There are two buildings, a one-story building and a two-story building, which are located across the courtyard. The two buildings are connected by a corridor. It is an H shape when viewed from the plan view.

The one-story building in the south has an exposed concrete wall, and you cannot see the windows from the road.

The courtyard is also an exterior space with more priority secured by the south wing.

The passageway divides the courtyard into two parts, each of which has a different taste. One is a garden for viewing facing the living room, and the other is an active garden with high privacy.

There is a skeleton staircase in the back of the living room.

There is a top light in the upper corner, which brings brightness to the northern space.


data

· Location: Kakogawa City, Hyogo Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: November 2019 - November 2020
· Scale, structure:
① Total area: 128.69 m²
② Built in wooden building


・施工:㈲ビームスコンストラクション
photo:Eiji Tomita